Garnier Micellar Gel {Review}

Привет, дами ❤

Две са абсолютно задължителните неща, които правя ежедневно за кожата на лицето си: почистване и хидратация. Гримът, маските и различни други глезотии мога да пропусна, но не и горните две стъпки.
За почистване, от дълго време, залагам на мицеларната вода на Garnier, това е и причината да реша да си купя и мицеларния им гел.

Garnier Micellar Gel

Продуктът е в прозрачна пластмасова опаковка с розова или зелена помпа. Моят е този с розовата, предназначен за чувствителна кожа.
Гелът е подходящ за почистване на лицето, устните и очите. С нежна формула е и няма парфюми в съдържанието си. Аз усещам лек аромат, който не мога да определя на какво е, но не ме дразни.

garnier_micellar_gel
Нанася се на влажна кожа, на мен ми е необходима една помпичка за да почистя лицето и шията си. Разпенва се добре и почиства идеално лицето без да е нужно след това да се ползва друг продукт. Подчертала съм лицето защото аз не съм доволна от това, как се справя с почистването на спиралата от очите ми или на някои от червилата, които ползвам. Обикновено не ползвам гел за почистване на грима на очите си, но на този изрично е упомената, че това му е предназначението, а и все пак е мицеларен гел. За да изчисти идеално спиралата от под очите вероятно ще се наложи много сериозно и прецизно търкане, каквото аз отказвам да си причинявам. След гел-а задължително минавам тази зона с тампон напоен с мицеларна вода. Друг минус е, че ужасно люти на иначе не чувствителните ми очи. Вече започнах с отрицателните качества затова ще продължа с това, че гелът, за огромно мое съжаление, изсушава кожата ми. Това не би трябвало да ме учудва предвид наличието на SLS в състава му.
И сега хубавото: почиства идеално лицето и то въпреки, че е сухо на усещане е много приятно на допир. Ще си изразходя наличната опаковка,  защото наистина ми харесва как почиства, но за очите ще продължа да ползвам мицеларна вода. Не бих си купила втора опаковка от този гел, тъй като изцяло избягвам продукти, които допълнително изсушават и без това сухата ми кожа.

Състав:
AQUA / WATER, GLYCERIN, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, COCO-BETAINE, SODIUM LAURETH SULFATE, POLYSORBATE 20, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, CITRIC ACID, COCAMIDE MEA, PEG-55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE, POLYQUATERNIUM-11, PPG-5-CETETH-20, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM BENZOATE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM HYDROXIDE, VITIS VINIFERA FRUIT WATER / GRAPE FRUIT WATER. (B189875/1)

Количество: 200ml.
Цена: около 6лв.

Поздрави,
Le Soleil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s