Предизвиквам се!!!

Привет, момичета!

Блогът дълго време беше в застой, но така и не се реших да го изтрия. Промени се ежедневието ми, страстта ми към грима и козметиката не е изчезнала, но значително намаля. Рядко съм споделяла лична информация тук, може би това ще се промени, а може би не. Времето ще покаже:) Днешният пост е личен, искаше ми се да видя черно на бяло нещата, които съм си поставила за цел. Не знам, до колко някой го интересуват личните ми предизвикателства, но ако успея да вдъхновя поне един човек това за мен ще бъде голямо постижение.
И сега спирам с хаотичните си мисли и писаници и продължавам по същество:)

 

Предизвиках себе си да превърна в начин на живот някои доста важни за мен, и в частност здравето ми, навици. В началото на годината изгледах ТОВА клипче на една много сладка влогърка, която следя от известно време и която много харесвам. Там тя споменава нещо, което не знаех, а именно, че за да превърнем дадено действие в навик, ни е нужно да го изпълняваме 21 дни. Много неща съм си поставяла за цел през годините и често съм се проваляла, с което никак не се гордея. И така вдъхновена от нея реших да си поставя 5 занимания, които съм твърдо решена да изпълнявам 21 дни и да видим след това дали наистина те ще се превърнат в навик за мен. Няма да започвам с всичките в един ден защото така мисля, че по-лесно ще се проваля. Когато приключа с нужните дни за всичките си цели ще ви споделя в отделен пост и какъв е резултатът.

Да видим, кои са 5-те ми цели:

1.Гимнастика, йога, движение ……..

Водя доста заседнал начин на живот, почти не ходя пеша, не тренирам нищо, а за мой срам имам фитнес на разположение, който не ползвам. За щастие нямам нужда от сваляне на килограма, а и генът ми е такъв, че нямам нужда и от стягане. Но пък имам достатъчно сериозен здравословен проблем, и за мен определени упражнения са наистина жизненоважни. И така приключих с дългогодишното отлагане “от утре” и се взех в ръце. Това е и първото нещо за което започнах да отброявам 21 дни. Преди време специалисти ми изготвиха индивидуален комплекс от упражнения, съобразен с моите нужди, идеята ми е да ги изпълнявам стриктно и към тях да включа леки натоварвания на фитнес уреди и колкото ми е възможно повече ходене пеша. В планера ми съм си отделила пространство, в което всеки ден да отбелязвам активността си.

2.Здравословно хранене

Тук съм на периоди, знам какво е редно и какво не, но ми е изключително трудно да се въздържам от някои нездравословни изкушения. Всъщност не от някои, а от повечето. 21 дневната цел е да премахна точно тези изкушения.

3.Чаша топла вода след ставане

Това го правех дълго време и спрях. Ползите от една чаша топла вода сутрин, веднага след ставане, са много: пречиства организма, подобрява кръвообращението и храносмилането и още много и много …. Не изисква някакви сериозни усилия, просто трябва да се превърне в навик.

4.Осем часа сън

Спя много малко, от години. Има месеци, в които спя по 4 максимум 5 часа на денонощие.  Не зная дали ще ги направя 8 часа, което е оптималното, но ще се постарая да си лягам преди 23:00ч. И не си мислете, че си лягам в 1:00-2:00ч., а и след това, защото правя нещо неотложно. Не, просто обичам да оставам насаме със себе си. Най-често чета.  Много чета през последните 1-2 години и не мога да се спра. Което е хубаво, но не и за сметка на съня, респективно здравето.

 5.Лосионът за тяло

Не го ползвам. Не се сещам, точно сега не ми се прави, досадно ми е…. Обаче освен кожата на лицето и тази на тялото има нужда от хидратация и подхранване. Затова и тази не особено сериозна наглед цел съм я прибавила тук.

Силно се надявам да не си намеря оправдание или просто от мързел да се откажа от поставените цели.

За сега съм твърдо решена да направя това добро за себе си.

Стискайте ми палци.

 

Поздрави, 
Le Soleil ❤
Advertisements

6 thoughts on “Предизвиквам се!!!

  1. Целите ти са много “мои” – по някои от тях вече имам стабилен прогрес, при други отбелязвам променлив успех. Хареса ми идеята за 21-дневна програма. Искрено ти желая успех! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s