Белите моливи: Essence vs. NYX

Привет, дами!

Отново е време за обща публикация с WomanBerry. Днес тя е посветена на два бели молива, легендарният NYX Jumbo Pencil – Milk и Essence Kajal Pencil – 04 White.
Аз ще пиша за този на Essence, а Мери за молива на Nyx.

Collage

Големина:
Essence – стандартен, подострящ се молив, количеството му е 1гр.
NYX – както и името му подсказва, моливът е голям, дебел (говоря за молива, ей 😉 ), има нужда от подостряне, въпреки че си мислех, че е от въртящите се хахаха
Цвят:
Essence – много чисто и плътно матово бяло, без блясък или частички.
NYX – Името също обяснява доста добре цвета на молива – чисто мляко. Матово бял, без частици, без блясък, с текстура на пастел!

Collage2

Издръжливост:
Essence – във водната линия при мен издържа 3-4 часа, като накрая значително избледнява, не се събира и не стои неравномерно или на парцали. На клепача не съм го носила самостоятелно, но е много подходящ, като основа за сенки, прави дори слабо пигментирани цветове да изглеждат наситени и удължава издръжливостта им. С него сенките не избледняват и не изчезват, докато не дойде време да ги махна.
NYX – не съм засичала колко време стои във водната линия. Но със сигурност доста повече от други моливи, които са изчезвали буквално няколко секунди след нанасянето им. Самостоятелно на око не съм го носила, но леко опушено с четка или с нежни потупвания с пръста, стои много нежно. Ползвам го като основа на сенките, за да изпъкват цветовете малко повече. И те направо искрят. Няколко пъти направих грешката да сложа молива върху база за сенки и отгоре върху молива сенки, но клепача ми се набръчка още повече отколкото е, така че предупреждавам – този молив е идеален заместител на базата и е тотално ненужно да използвате база. Сенките ще останат бетонирани до края на вечерта… когато и да е той 😉

Collage3

Текстура и Нанасяне :
Essence – моливчето е много меко, но не толкова, че да затруднява работата с него. Нанася се изключително лесно, буквално се маже като масло по клепача. Опушва се много добре с подходяща четка или с пръсти.
NYX – адски мек молив, нанасянето му става леееко трудно, ако клепачът ви не е идеално гладък. Моят е доста набръчкан и все едно има излишна кожа 😀 Бих сравнила текстурата с пастел. Горе-долу така рисува, като е по-плътен като цвят, разбира се. Опушването му става най-добре с пръсти 🙂

Collage4

Цена:
Essence – около 2-3 лв.
NYX – около 6 евро. Намира се в eBay и cherryculture.com.

В заключение ще кажа, че не съм ползвала джъмбо молива на  NYX, но от този на Есенс определено съм доволна и предвид факта, че е много лесен за придобиване мисля да си остана с него. От сравнението, което на правихме с Бери оставам с впечатлението, че Есенският е достоен, изключително бюджетен и достъпен заместител на молива на  NYX.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s