Невъзможното сравнение: Naked vs Naked 2

Привет, дами!

Ще започна общата ни публикация с WomanBerry с това, което ни занимава в последните дни и ще продължа по същество.
Може би вчера сте видяли във Facebook, че двете с Мери-Бери направихме бюти форум, като държа да отбележа, че в никакъв случай не търсим печалба от това си занимание. Имахме желание да си направим едно местенце, където на воля да говорим, клюкарим и обсъждаме всякакви теми свързани с красотата, модата и козметиката. Ще се радвам да се включите с мнения или питанки по всякакви бюти теми, които ви вълнуват 🙂 Всички сте добре дошли!
Ето го и форумът, който вече официално е на 2 дни BeautyWorld.

И сега продължаваме двете с Мери със сравнението на два емблематични продукта на Urban Decay – Naked и Naked 2. Отново сме се спряли на няколко точки, по които да се водим. Всичко за Naked е писано от мен, а това за Naked 2 от WomanBerry.

Collage1

ОПАКОВКА:
Naked: Опаковката на Naked е правоъгълна с велурено покритие, тъмно кафява на цвят. На капака с големи златни букви е изписано името й.
Naked 2: Тази палитра идва в пластмасова, имитираща метал златисто-кафеникава опаковка. Изключително стабилна, тежка дори. Затваря се много добре и няма опасност да се отвори. Освен, ако не изпуснете палитрата 😀

Collage2

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСТРИ:
Naked: Към палитрата можете да намерите като бонус четка и база са сенки. Четката е плоска, с твърд и жилав косъм. Лично на мен не ми е удобна за нанасяне на сенките на подвижния клепач,  ползвам я когато искам да сложа пигмент или сенки на долния клепач. Другата екстра, която си върви с палитрата е UD Eyeshadow Primer Potion. Цветът на базата е светло телесен, след нанасяне при мен е прозрачна. Клепачът става много гладък, ефектът е почти стъклен. Сенките върху базата се нанасят и преливат много лесно, не се събират в гънките на окото и издръжливоста им се увеличава многократно.
Naked2: Тази палитра идва с подарък глос – Urban Decay Lip Junkie Cools&Plumps. Не съм фенка на глосовете, но този определено ми допада. Първо, има страхотен аромат на мента и леко пощипва устните, след като бъде нанесен. Така устните придобиват малко по-сочен вид. Глосът е бледо розов с хиляди блещукащи частици, които отразяват светлината, но в никакъв случай това не е натрапчиво. Не лепне, макар да създава такова впечатление и е доста издържлив за глос – 2-3 часа, като се изтрива от само себе си равномерно.
В палитрата има и четка с два накрайника – за нанасяне на сенки и за блендване. На пръв поглед четките изглеждат доста добре. Не са прекалено твърди, нито прекалено меки. Но за мен са тотално неизползвами – с четката за сенки те се нанасят изключително трудно и леко се дере клепача. Четката за блендване пък вместо да смесва цветовете, направо ги изтрива и отново дере клепача. Ползвам четките само, за да изръчкам варварски някои от цветовете, които не са достатъчно пигментирани (да, има и такива, подробности в следващата точка). Определено не бих си купила четки на UD 🙂

Collage9

ЦВЕТОВЕ и ПИГМЕНТАЦИЯ:
Naked: Цветовете са 12 на брой, два от тях са матови, а останалите с блясък, като някои от тях имат и миниатюрни брокатени частички. Пигментацията на всеки един от цветовете е много добра.

Collage3

Collage6
Naked 2: Цветовете, както е добре известно са общо 12 ( в сиво-бежавата гама и така популярния taupe), като само 3 от тях са матови – Foxy, Tease & Blackout. Останалите цветове са със силен металически блясък и силно перлен завършек.
По отношение на пигментацията Foxy е изключителнo слаб цвят. Преди да се нанесе, трябва хубаво да се изръчка с четката, така че да се разпраши. Иначе е много трудно да извадите цвят. Останалите цветове са силно пигментирани, дори само с докосване на пръста. А Blackout е най-наситеното черно, което някога съм виждала и е страхотен цвят за тъемн, драматичен грим 🙂
На суотчовете всички цветове от палитрата са нанасени на стандартната база на UD.
Изключително ми допада това, че сенките не се прашат! И се мажат като масло! Убийствени!

Collage4

Collage7

ОБЩИ ЦВЕТОВЕ:
Въпреки, че Half Baked е единственият общ цвят, като нюанс и име, в двете палитри, няколко от другите цветове също много си приличат, но въпреки това имат съществени различия 🙂 .
Например:  Buck&Tease , Hustle&Pistol, Smog&Suspect
Забележка: Цветовете са идентични, но НЕ еднакви 😉

Collage5

Collage8

ИЗДЪРЖЛИВОСТ:
Naked: Издръжливоста им с тяхната или друга осново за сенки е чудесна, запазват се във вида, в който са нанесени през целия ден.
Naked 2: Дори и без база сенките могат да изкарат цял ден, като в края на деня започват леко да се ронят и на места да прозира клепача. С база обаче са абсолютен бетон и дори са достойни за по-драматичен вечерен грим.

ЦЕНА и КЪДЕ ДА ГИ НАМЕРИМ:
Naked: В България вносът на палитрата е спрян. Може да се намери в hqhair.com, откъдето я взех и аз, beautybay.com, lookfantastic.com, цената е около € 44-45 с безплатна доставка.
Naked 2: Палитрата може да се намери на цени от 39 до 45Е, като в България доколкото ми е известно не е налична. На много места в Сефора извън България също е изчерпана. Все още се намира в ulta.com, в beautybay.com, a дори и в eBay, но не гарантирам за качеството и истиността на палитрата от eBay. Предприемчивите китайци са направи доста успешни реплики, които можете да намерите в buyitcoins.com

 ОБЩИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ И ИЗВОДИ:

Палитрите за нас са с много добро качество и са една чудесна придобивка за любителите на No Make-Up Makeup. По-тъмните цветове, които се намират и в Naked, и в Naked2 ги правят подходящи и за вечерен по-силен грим.

Цветовете в Naked са по-топли, докато в Naked 2 преобладават студените нюанси. Ако се чудите, коя е вашата, веднага отговаряме – най-добре и двете, разбира се. Обаче ако това не е вашият вариант тогава преценете, кои цветове ви подхождат повече по-топлите или по-студените.

Като за финал можем да кажем, че която и да приютите на тоалетката си, няма да сбъркате.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s