Battle of the chubby crayons: Catrice vs Revlon

Привет, дами!

Заедно с прелестната Мери от WomanBerry сложихме началото на една обща рубрика, при мен тя ще се казва Споделено с Мери 🙂 

Преди известно време правихме обща публикация, в която сравнихме два продукта, днешният пост е подобен. Отново сравняваме два еднакви продукта, но на различни марки. За следващите ни общи проекти имаме идеи, които надяваме се ще ви бъдат интересни и полезни.

А ето я и днешната публикация, в която решихме да направим сравнение на един много популярен продукт, но на различни марки. Спряхме се на Ревлон, защото те са първооткривателите на всеизвестните и вече доста харесвани чъбита и на Катрис, които изкараха последно на пазара страхотен набор от моливни червила.
Спряхме се на няколко показателя, според които да ги сравним, като Мери ще ви покажа два от цветовете на Катрис – 040 My Cherry Berry & 050 Cherry-ty , а аз –  010 Darling/Cherie на Ревлон.

 catrice

P1050908

Опаковка:
Catrice
Чъбитата на Катрис , носещи името Pure Shine Colour Lip Balm, идват в стандартна за моливните червила опаковка, не се нуждаят от остроене 😉 Капачките им са сребристи, а цветът на опаковката подсказва цветът на самото червило. Лекички са и удобни за чантата 🙂 

Revlon
Чъбито на Ревлон отново е в стандартната за този вид опаковка, която на цвят наподобява цвета на самия продукт. Не се остри, червилото излиза със завъртане на долната метално-сребриста част.

catrice1

P1050909

Цвят/Пигментираност:
Catrice
040 My Cherry Berry на Катрис е изключително нежен бледорозов цвят с топъл подтон. Много е подходящо за дискретни нюд гримчета, тъй като на устни стои като оцветен балсам и не може да се наслои, до цвета на самия продукт.
050 Cherry-ty има по-наситен цвят, съдържа Кармине и представлява розов балсам с червен подтон. Стои по-ярко от Чери-Бери на устни и далеч по-червеникаво.
И двете чъбита са с гланцов завършек. Не лепнат.

Revlon
010 Darling/Cherie ев нежен люляково-розов цвят. Успешно се наслоява и така излиза лилавият му цвят, леко нанесено изглежда по-скоро розово. Завършекът е гланцов и не лепне.

Текстура:
Catrice
Чъбитата на Катрис са меки, приятни за мазане, с балсаместа текстура, не много силно пигментирани.

Revlon
Текстурата е много приятна, като на балсам, нанася се изключително лесно.

catrice3

revlon3

Аромат:
Catrice
Ароматът на Катриските чъбита е много сладък, като на бонбони и е доста приятен. Не е много силен, но дълго време се усеща върху устните, така че ако не харесвате ароматизирани продукти, едва ли ще ви допадне. 

Revlon
Ароматът на чъбито на Ревлон е ментов, в опаковката се усеща добре, но нанесено на устните при мен губи аромата си бързо.

Издържливост:
Catrice
Издържливостта на Катриските чъбита е изключително задоволителна. Предвид това, че са по-скоро балсам, отколкото червило, ще се наложи на 2 часа да поглеждате в огледалото, за да видите дали не е нужно да повторите 😉

Revlon
При мен този продукт издържа около 3 часа, след което губи цвета си равномерно и доста дълго време се забелязва леко оцветяване на устните.

catrice4

P1050911

Изсушаване на устните:
Catrice
Катриските моливчета не изсушават устните, а усещането е за подхранени такива и доста сочни устни.

Revlon
От чъбито на Ревлон усещам наистина много леко изсушаване, ако съм го носила през целия ден.

Марката предлага:
Катрис предлагат общо 8 цвята на цена от 4,95Е. 

Предлаганите цветове от Ревлон са 12, а цената около 14лв.

IMG_0034
снимка: Intrnet
all
снимка: Интернет

Изводи: 

Безспорно и двете марки имат своите предимства, като едиснтвените разлики са в цената, разнообразието и пигментираността. Ако предпочитате ненатрапчиви и почти незабележими нюанси на устните, то тогава чъбитата на Катрис са препоръчителни за вас.
Ако искате повече цвят, по-добра пигментираност и повече издърживост – насочете се към чъбитата на Ревлон.
Ще се радвам да споделите и други мнения за тези марки чъбита или за други марки. Какви сте ползвали и кои предпочитате?

Advertisements

4 thoughts on “Battle of the chubby crayons: Catrice vs Revlon

  1. Имам чувството, че съм попаднала при Батман и Робин (в козметичен вариант) които се бият в името на доброто (красотата) 😀
    Чудесни ревюта момичета! Не съм срещала чъбито на Катрис, но точа лиги на Ревлон от доста време 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s