Half Baked – Urban Decay VS Smell The Caramel – Essence

Здравейте, момичета!

Всички обичаме скъпата и качествена козметика. За съжаление не всеки и по всяко време може да си позволи да притежава всяка новоизлязла глезотия от високия клас козметика, за щастие обаче тя не винаги е единствената и неповторима. В разговори с две колежки блогърки бях подсетена, че притежавам два изключително сходни като ефект продукта, единят е на достъпните Есенс, а другият на не толкова достъпните Urban Decay. И по-точно това са пигментът Smell The Caramel на Essence и Half Baked от  Naked палитрата на  Urban Decay.

ud+essence

По –  надолу ще се опитам да направя сравнение на двата продукта 🙂

Цвят

Ако не са нанесени един до друг аз никога не бих направила разлика между двата продукта, дори и нанесени не бих направила или поне докато сама не ги суотчнах. След продължително взиране и изучаване пигментът на   Essence ми се струва малко по-бронзов, докато сянката на   Urban Decay малко по-златиста. На първата снимка, която правих със светкавица разлика няма, тя се забелязна на втората, на която съм снимала без светкавица. И двата продукта са нанесени върху техните си основи.

2

1

 

Пигментация

И двете сенки са чудесно пигментирани. Не се налага ровене в тях и напластяване за да излезе цвят.

Нанасяне и преливане

С всеки един цвят от  Naked палитрата се работи изключително лесно, както при нанасянето така и при преливане и опушване на цветовете. Тук пигментът  Smell The Caramel отстъпва, първо защото е пигмент и с тях поне аз работя малко по-внимателно за да няма сериозно разпрашване, а и второ не мога да кажа, че се прелива така добре както  Half Baked.

essence

Трайност

Нанесен пигментът издържа докато не го махна, подозирам, че ако не почистя грима си може да издържи и над 24 часа. Сянката на  Urban Decay също е изключително трайна, но след определени часове, по-точно след над 10 часа, при мен започва леко да избледнява и това се забелязва, само ако човек е решил да го забележи.

ud

Цена

Привидно цената на   Essence -Smell The Caramel е много по-ниска то тази на  Naked-Half Baked, но това е само привидно. Цената на пигмента е около 5лв., докато цената на една сянка от палитрата на  Urban Decay излиза около 7,50лв. И все пак много по-лесно е да дадем пет  лева , отколкото 90 за палитрата и след това да смятаме, че единична сянка от нея излиза еди колко си пари 🙂

Като за финал мога да кажа, че двата продукта са с почти еднакъв цвят, лесни за работа и с изключителна издръжливост и пигментираност. Аз си ги харесвам и ползвам и двата без значение от марка и цена 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Half Baked – Urban Decay VS Smell The Caramel – Essence

  1. Чудесно ревю ❤ .
    На снимките ми се струва, че smell the caramel има и съвсем лек розовеникъв отенък, който обаче аз на живо не забелязвам.
    Но пък Naked си е палитра, с която може да правим чудеса <3.

    1. Благодаря ти, Бори!
      И аз не забелязвам розов оттенък на живо, на снимка знаеш как е, не може да се хване абдолютно реалния цвят.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s